Internationaal Atletiek Gala: zon en wind

452, op zoveel inschrijvingen klokte de editie 2023 van Flanders Cup Olse Merksem, aka Internationaal Atletiek Gala. Een getal dat de edities van voor corona benadert en die van de voorbije edities overtreft. Er was ook zon en verspreid doorheen de dag een aardige opkomst. Maar er was ook wind, soms erg veel wind en meestal nogal onvoorspelbaar. Elke deelnemer kreeg er mee te maken, resultaten gaan dan ook op en neer. Elders staan op social media en gespecialiseerde platformen al uitstekende analyses van het Gala, zoals Sterke discusprestaties op Flanders Cup Merksem – Vlaamse Atletiekliga. Twee stadionrecords worden genoteerd, helemaal aan het begin en aan het einde: Elien Vekemans (DCLA) gaat over 4m22 bij polsstokspringen vrouwen en Samantha Hall (Jamaica) is met 59m83 voortaan een vermelding waard in de Olserecordboeken.

Hier focus op onze eigen atleten, die 21 prestaties neerzetten. Victor Hofmans trotseert de wind op 100 en 200 (11″01 en 21″42) goed voor twee podiumplaatsen. Dylan Bauwens rondt de baanronde in 51″56, goed voor een derde plaats. Rani Baillievier keert op de eigen Flanders Cup terug uit blessure en knokt zich naar winst in 2’06″84. Maud Beeckmans benadert met 1m67 in het hoog haar beste prestaties en Rik Vijgen laat de speer landen na 45m67. Enkele andere Olseatleten schrikken bij de publicatie van de reeksen, door het lage aantal inschrijvingen op de spurtreeksen worden ze allen in het hoofdprogramma geplaatst waar er meerdere reeksen gelopen worden. Maar goed voor best wel wat PR’s door de stevige concurrentie in de banen om hen heen, leuke ervaring voor Hanne, Elise, Solomon, Britt, Wiebren, Ruben, Jamie-Jake, Dylan, Jamie en Sybe. Robin De Caluwé liep een stevige tijd in een nareeks van 800 meter en Annelies Van Eeckhoven verbetert haar PR bij discuswerpen.

Grote dank aan alle vrijwilligers die zichtbaar, onzichtbaar, luid en duidelijk of net heel stil, voor of achter de schermen …met veel inzet en enthousiasme deze editie een fijne wedstrijd maakte. Zonder jullie helemaal geen Gala, merci

Foto’s verschijnen op de site van zodra toestemming van de fotografen

https://www.instagram.com/reel/CtEVYeeIi86/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

uitslagen vind je Atletiek.nu – Flanders Cup OLSE – Live uitslagen!