BVV SENIORS: volgend jaar een reeks lager

In Sint-Niklaas neemt Olse zondag 7 mei deel aan de eerste gemengde BVV seniors in de geschiedenis. Corona stelde de invoering van de gemengde wedstrijd op niveau van seniors nog even uit. Afdeling Ere-Val is het derde nationale niveau, de reeks waar onze mannen de afgelopen jaren vertoeven, maar hoger dan waar de vrouwen in stonden. Een BVV is elk jaar puzzelen en zoeken: wie is beschikbaar, wie kan er niet, wie valt geblesseerd uit, wat gebeurt er last minute nog.? .Ook dit jaar is het niet anders. Clubs die dik zitten in atleten in diverse disciplines en ledenaantallen kunnen uitvallers makkelijker ondervangen, maar dat is de afgelopen jaren niet het geval bij Olse Merksem (en bij uitbreiding bij steeds meer, vaak Antwerpse, clubs). De krappe prognoses op behoud worden schier onmogelijk als Rani, Noah en Yeray zich in de laatste week noodgedwongen afmelden.

Tijdens de wedstrijd zitten we van in het begin in het staartpeloton met onze buren van AVKA en gouwgenoten van VABCO Mol als gezelschap, ook FLAC zal tot het laatste nummer voor het behoud knokken. Voor ons wordt het na verrekening van de afstandsnummers duidelijk dat we de degradatie echt niet zullen vermijden. Individueel springen de tweede plaatsen van Victor op 100 en 200 in het oog, springt Milan in zijn eerste competitie in maanden naar 11 punten in het hoog, “verrassen” Jamie Jake en Maud in het hinkstapspringen, halen Alexander, Veronique en Annelies ereplaatsen bij verspringen, speerwerpen en discuswerpen en pakt Jan uit met een stevig eindschot op 800 en biedt Lukas lang weerwerk op 5000 meter. De prestaties van Amelie, Britt, Renée, Elise, Siege, Angelique, Lyo, Carine, Lissa, Gert, Dieter, Robin, Matteo, Tom, Dylan, Daan en Rik zijn naar niveau van wat ze kunnen presteren. Met 28 deelnemers (ook Hanne en Myrthe bij de aflossingen) hebben we meer atleten dan enkele teams hoger in de rangschikking. Stevige aflossingsresultaten, met voor het eerst een gemengde 4×400 op het programma, zorgen ervoor dat we VABCO Mol inhalen en de laatste plaats vermijden. AVKA zakt mee naar een lagere afdeling, Houtland haalt de zege binnen,AVT en Vlierzele staan mee op het podium.

Dank aan onze coaches om in niet de beste omstandigheden een volledige en strijdvaardige ploeg op te stellen, bewondering voor de spirit van de atleten, het blijft een vreemd beestje die BVV. Foto’s van de BVV zag u al passeren op diverse sociale media, voor de resultaten verwijzen traditiegetrouw naar atletiek.nu Atletiek.nu – BVV A.C. M+V Ere-afdeling – Live uitslagen!