BVV AC: Mannen 10de Vrouwen 5de

In de laatste gescheiden editie van de Beker van Vlaanderen alle categorieën treden de mannen aan in Ere-afdeling op AVKA en de dames een dag eerder bij Volharding in 1ste Landelijke. Na zoals altijd intense competities levert dat een 10de plaats op voor onze heren. Een uitstekende 4×100 voorkomt directe degradatie uit de Ere-afdeling. Door een extra Vlaamse daler in de nationale reeks zou dat alsnog betekenen dat we een reeks zakken. Bij de dames is het een diskwalificatie op diezelfde 4×100 waar we een iets hogere rangschikking laten schieten en ons op de 5de plaats nestelen. Wellicht komen we volgend seizoen in de eerste samengevoegde editie uit in 1ste Landelijke, maar dat zal pas later blijken.

Individuele prestaties op een BVV belichten voelt steeds aan als oneer aandoen aan de lage puntenpakkers, want een eindklassering is steeds teamwork. Dus alle respect voor onze afstandslopers bij de mannen die allen punten sprokkelen die de uiteindelijke derde plaats van de 4×100 laten renderen. Net zoals voor de gebruikelijke BVV -vrijwilligers zoals Gert, Rik, Ariadne, Myrte, Wiebren, Elise voor hun – soms zelfs last minute – inzet.

In Aartselaar demonstreert Noah zijn klasse door met afstand de 1500 meter te winnen, toont Victor met goede prestaties op 100 en 200 dat hij er weer zal staan. Farayi haalt in het speerwerpen een tweede plaats en Milan een derde in het hoogspringen. Alexander verrast met een uitstekende derde plek in het verspringen en was ultiem eerder ingesprongen bij Hinkstap en deed dat aardig. Dylan kende pech met een valpartij in 400 horden, de blessure in de opwarming van Enoma gooide roet in het eten in de ploegopstelling. Na een intense competitie houden we met 109 punten Meetjesland (103) net achter ons, terwijl VABCO laatste eindigt. STAX, AZW en AVKA weten op hun beurt ons weer net voor te blijven. AVLO klopt ROBA met 1 punt voor de zege.

In Beveren zorgen Maud en Rani voor zeges in Hoogspringen en 1500 meter. Amelie en Veronique eindigen tweede in 200 en speerwerpen, uitstekend voor een scholier en een master in seniorsveld. Ook onze 4×400 ploeg snelt naar een tweede plek. Siege (100h), Xenia (3000m) en Annelies (Discus) halen een vierde plek binnen in hun wedstrijden. Het laat Olse toe een hele wedstrijd in de subtop/middenmoot te hangen in een competitie die door het forfait van Duffel en Kapellen vooraf wel aan spankracht verliest. De misgelopen stokwissel op 4×100 zorgt finaal voor plek 5. Dilbeek troeft uiteindelijk Looise af voor de zege.