BK Gentbrugge: Zilver Rani op 800 meter

Voor het eerst sinds lang werden de Belgische Kampioenschappen Atletiek nog een keer elders dan het Boudewijnsstadion in Brussel gehouden. Op de piste van RC Gent was het , ook voor het eerst, drie dagen verzamelen voor de wedstrijden. 5 atleten van Olse Merksem wisten zich te kwalificeren voor het BK.

Vrijdag liepen Rani Baillievier (foto archief club) en Noah Konteh de reeksen van 800 en 1500 meter. Rani kwalificeerde zich vlot voor de finale (2’10″85), Noah werd met de twaalfde tijd (3’51″53) nipt finalist voor 1500 meter. Een dag later zette Noah echter een stevige 3’48″39 neer, goed om als junior naar een 5de plaats te snellen. Ruben Verheyden (EA) is de nieuwe nationale kampioen.

Rani streed voor de titel, maar moet die finaal met enkele hondersten aan seizoenssnelste Vanessa Scaunet (CABW) laten. Sneu voor Rani, maar in feite een prachtprestatie om na het Vlaams Kampioenschap nu ook zo goed te zijn op het BK. Rani liep 2’04″90 tegen 2’04″84 voor Vanessa Scaunet. Opnieuw bevestiging dat op deze afstand Rani bij de top van het land hoort.

Onze jonge hamerslingeraars nemen eveneens deel, beiden in een gewichtscategorie hoger dan waar ze nog zitten. Rik Vijgen werpt 44m60, goed voor een negende plaats. Annelies Van Eeckhoven komt tot een beste afstand van 39m33, wat haar de 7de plaas oplevert. Vanessa Sterckendries en Rémi Malengreaux, stadionrecordhouders in Merksem, zijn na Vlaams, nu ook nationaal kampioen hamerslingeren.

Zondag staat Maud Beeckmans aan de start van de 100m horden, 15″99 is goed voor een 13de tijd, in de buurt van haar PR. En niet veel Olse-atleten kunnen zeggen dat ze in dezelfde wedstrijd als Nafi Thiam zit. Kort daarna neemt ze deel aan het hoogspringen, waar ze met 1m68 naar een 7de plaats springt. Anne Zagré (horden) en Zita Goossens (hoog) zijn de nationale kampioenen.