Geslaagde Corona-editie AtletiekGala

Na een jaar afwezigheid Flanders Cup opnieuw op Olse

aardig wat deelnemers op het Gala na een trage aanloop , het aangename weer trok best wel wat toeschouwers en ondanks allerlei covid-regels kon de aanwezigen min of meer ‘normaal’ genieten van atletiek. Minpuntje: de stortregens die het einde parten speelden.

Sportief kende het Atletiek Gala enkele hoogtepunten: Christian Iguacel (Lyra) dook voor het eerst onder 46″ op 400meter en zet met 45.97 ook een stadionrecord neer. Hetzelfde deed Moad Zahafi (Marokko) die op 800 meter naar een geweldige 1’45″11 snelde, een het derde stadionrecord komt op naam van de Duitse Svenja Pingpank die 16’12″50 liep op 5000 meter. We zagen Philip Milanov (VAC) een dubbel werpduel met Chad Wright (DCLA) zowel in het discuswerpen als in het Kogelstoten in zijn voordeel beslechten. Timothy Herman (ACM) bevestigde zijn status als ‘s lands beste speerwerper (77m70) en ook de prestatie van Michelle Harrison (Can) op 100 horden (13″17)werd gesmaakt. Het publiek smaakte de wedstrijden van Rani Rosius, die spurtduels uitvocht met de concurrentie.

Ander hoogtepunt – en niet enkel voor het lokale publiek – de winst van thuisatlete Rani Baillievier op 800 meter, met opnieuw een straffe tijd (2’03″46). Bevestiging van wat heel Olse al lang weet, maar nu ook ontdekt wordt door het atletiekpubliek…hou haar in het oog. Ook Noah Konteh (Olse) deed in de A-reeks stevig mee en verbeterde zijn PR fors tot 1’51″24. Nog enkele andere Olse atleten trokken behoorlijk hun streng in een voor hen niet alledaags kader.

Vlotte organisatie eveneens, met een heel nat einde die de afstandslopers in een compact naprogramma parten speelden. Uitslagen via Atletiek.nu – Flanders Cup OLSE – Live uitslagen! Op naar een nog leukere editie in 2022!

Rani Baillievier op weg naar weer een sterke tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *