Nieuws

Nieuws

OLSE AC heeft droevig nieuws te melden.

 

Met droefheid melden we het overlijden van Jos Nuyens, ere-voorzitter van OLSE A.C.

Jos is maandagavond op 89-jarige leeftijd overleden.

 

Het bestuur, trainers, leden en oud-leden van blauw-geel willen de familie veel sterkte wensen in deze moeilijke periode. Dat zij troost mogen vinden in de vele mooie momenten die ze de laatste weken nog hebben gehad. Onze gedachten zijn bij hen en we leven mee

Jos Nuyens

1928 - 2017

53ste Internationaal Antwerps Atletiek Gala schot in de roos!

 

Acht nieuwe stadionrecords + dubbele overwinning voor Olse spurtbom Victor Hofmans

 

Door een wijziging in de federale kalender konden we dit jaar ons Internationaal Antwerps Atletiek Gala niet organiseren op onze vaste datum eind augustus en dienden we onze meeting een maand naar voren op te schuiven. Een manoeuvre dat ons zeker geen windeieren heeft gelegd.

 

Eén week voor de start van het WK in Londen (4-13 augustus) bleken een aantal toppers nog op zoek naar een laatste testwedstrijd om de puntjes op de i te zetten alvorens af te reizen naar de Britse hoofdstad. Onder hen o.a. viceolympisch kampioen Luguelin Santos en onze Belgische trots in het discuswerpen Philip Milanov. En uiteraard waren ook onze lokale sterkhouders van de partij om zich voor eigen volk nog eens extra in de kijker te zetten.

 

Na een beperkt voorprogramma werd het hoofdprogramma om 16u op gang geschoten met de korte hordenraces.

Daarin zetten de Jamaicaanse atleten Deuce Carter (13”55) en Nickiesha Wilson (13”26) meteen de toon met winst op respectievelijk de 110 en de 100m horden in twee nieuwe stadionrecords!

Victor Hofmans op de 100m als op de 200m kreeg geduchte concurrentie van enkele snelle buitenlanders. Voortgestuwd door het eigen publiek snelde hij op de 100m naar winst in een nieuw persoonlijk record, 10”68! Hiermee verwees hij de Nieuw-Zeelander Joshua Hawkins

met amper 1 honderdste verschil naar de 2de plaats. Op de 200m kreeg hij onverwachts nog concurrentie van Luguelin Santos.n eerdere 400m. . De Dominicaan kwam nog bijzonder sterk opzetten en aan de finish was het verschil tussen beiden amper met het blote oog te zien. Het was uiteindelijk toch Victor die de zege achter zijn naam kreeg in 21”44 tegenover 21”46.

Luguelin Santos schreef zoals verwacht de 400m op zijn naam en scherpte daarbij het stadionrecord met exact 1 honderdste aan tot 46”54. Als hij in Londen wil meespelen voor de medailles zal het echter nog een stuk sneller moeten.

Philip Milanov proefde ook al eens van internationaal eremetaal met een zilveren plak op het vorige WK in Peking en het EK in Amsterdam vorig jaar. Hij kwam zaterdag niet helemaal fris aan de start nadat hij pas diezelfde nacht was teruggekomen van een stage in Bulgarije. Ondanks de vermoeidheid overklaste hij moeiteloos de rest van het deelnemersveld met een worp van 64m96. Dat stadionrecord (65m74) blijft voorlopig dus nog even overeind.

In het kogelstoten sneuvelde er wel weer een stadionrecord. Daar ging de zege naar de Nederlander Patrick Kronie, die tot

18m82 kwam. Onze eigen Remco Goetheer werd 3de in de kogelcompetie met een worp van 17m20.

Bij de vrouwen tekende hun landgenote Melissa Boekelman voor de beste werpprestatie van de dag, waarvoor zij nadien ook beloond werd met een speciale trofee van de stad Antwerpen. Zij stootte haar kogel maar liefst 18m66 ver, wat een dikke verbetering van het stadionrecord (17m91) opleverde. Melissa liet het gebrek aan concurrentie dus duidelijk niet aan haar hart komen, want verbeterde haar PR met maar liefst 30 cm en lijkt helemaal klaar te zijn voor Londen, waar ze de finale ambieert.

Op de 800m tekende de Keniaan Charles Simotwo voor een nieuw stadionrecord, hij verpulverde het record van de Britse Ricky Soos met bijna een volle seconde naar 1’46”20.

Op de 3000m steeple bij zowel de mannen als de vrouwen het stadionrecord van de tabellen gelopen. Bij de vrouwen staat dit nu op naam van de Italiaanse Laura Dalla Monta (10’11”49), bij de mannen op naam van de Amerikaan Aaron Nelson (8’40”56).

 

Tot slot nog een woord van dank aan iedereen die zich heeft ingezet om van deze 53ste editie van het Internationaal Antwerps Atletiek Gala een geslaagde editie te maken: het organisatiecomité, Stad Antwerpen, District Merksem, atleten, trainers, juryleden, sponsors en onze vele vrijwilligers: MERCI !!!

Adres:

Olse Merksem Atletiek Arena

Rode loopstraat 2

2170 Merksem

 

Email algemeen: info@olseac.be

Email VAL: olse@val.be

 

Telefoon:

0478/49 32 04

Copyright © All Rights Reserved